- Home
-
Shop
-
-
Spumante
- Rosè Wine
-
-
Campania
- Alto Adige
-
Toscana
- Baricci
- Baron Patrick De Ladoucette
- Biondi Santi
- Ca Marcanda
- Capannelle
- Casanova di Neri
- Castell'in villa
- Castello del Terriccio
- Castello di Ama
- Castello di Monsanto
- Caterina Dei
- Cerbaiona
- Ciacci Piccolomini d'Aragona
- Col d'Orcia
- Cupano
- Donna Olimpia 1898
- Franchetti Tenuta di Trinoro
- Frescobaldi Luce della vite
- Gianni Brunelli
- Grattamacco
- Guado al Tasso
- Il Marroneto
- Il Paradiso di Manfredi
- Isole e Olena
- La Macchiole
- Le Ragnaie
- Livio Sassetti
- Marchesi Antinori
- Masseto
- Mazzei Castello di Fonterutoli
- Montevertine
- Ornellaia
- Pian dell'Orino
- Pieve Santa Restituta
- Podere Poggio Scalette
- Poggio di Sotto
- Solaria Patrizia Cencioni
- Stella di Campalto
- Tenuta di Valgiano
- Tenuta Fertuna
- Tenuta Fontodi
- Tenuta Le Potazzine
- Tenuta San Guido
- Tenuta Sette Ponti
- Tua Rita
-
Piemonte
- Braida Giacomo Bologna
- Brovia
- Burlotto
- Cavallotto
- Coppo
- Dante Rivetti
- Diego Morra
- Domenico Clerico
- Elio Altare
- Elio Grasso
- Ettore Germano
- Falletto di Bruno Giacosa
- Fratelli Alessandria
- Gaja
- Giacomo Fenocchio
- Giovanni Canonica
- Giovanni Corino
- Giovanni Rosso
- Giuseppe Cortese
- Giuseppe Mascarello
- Giuseppe Rinaldi
- Guido Porro
- La Spinetta
- Luciano Sandrone
- Luigi Einaudi
- Marchesi di Barolo
- Massolino
- Oddero
- Paolo Conterno
- Paolo Scavino
- Piero Busso
- Pira Chiara Boschis
- Principiano Ferdinando
- Produttori del Barbaresco
- Roagna I Paglieri
- Roberto Voerzio
- Scarzello
- Vietti
- Sardegna
- Calabria
-
Veneto
-
- Portogallo
- Spagna
- Germania
- Organic wine
- Biodynamic
- Naturale
- Triple A
- Orange Wine
- Magnum
- Doppio Magnum
- TASTING BOX
- Vini da Dessert
- EVO Oil
- BALSAMIC VINEGAR
- Ceramic
- With case or wooden case
-
- Wine Room
- Home
-
Shop
-
-
Spumante
- Rosè Wine
-
-
Campania
- Alto Adige
-
Toscana
- Baricci
- Baron Patrick De Ladoucette
- Biondi Santi
- Ca Marcanda
- Capannelle
- Casanova di Neri
- Castell'in villa
- Castello del Terriccio
- Castello di Ama
- Castello di Monsanto
- Caterina Dei
- Cerbaiona
- Ciacci Piccolomini d'Aragona
- Col d'Orcia
- Cupano
- Donna Olimpia 1898
- Franchetti Tenuta di Trinoro
- Frescobaldi Luce della vite
- Gianni Brunelli
- Grattamacco
- Guado al Tasso
- Il Marroneto
- Il Paradiso di Manfredi
- Isole e Olena
- La Macchiole
- Le Ragnaie
- Livio Sassetti
- Marchesi Antinori
- Masseto
- Mazzei Castello di Fonterutoli
- Montevertine
- Ornellaia
- Pian dell'Orino
- Pieve Santa Restituta
- Podere Poggio Scalette
- Poggio di Sotto
- Solaria Patrizia Cencioni
- Stella di Campalto
- Tenuta di Valgiano
- Tenuta Fertuna
- Tenuta Fontodi
- Tenuta Le Potazzine
- Tenuta San Guido
- Tenuta Sette Ponti
- Tua Rita
-
Piemonte
- Braida Giacomo Bologna
- Brovia
- Burlotto
- Cavallotto
- Coppo
- Dante Rivetti
- Diego Morra
- Domenico Clerico
- Elio Altare
- Elio Grasso
- Ettore Germano
- Falletto di Bruno Giacosa
- Fratelli Alessandria
- Gaja
- Giacomo Fenocchio
- Giovanni Canonica
- Giovanni Corino
- Giovanni Rosso
- Giuseppe Cortese
- Giuseppe Mascarello
- Giuseppe Rinaldi
- Guido Porro
- La Spinetta
- Luciano Sandrone
- Luigi Einaudi
- Marchesi di Barolo
- Massolino
- Oddero
- Paolo Conterno
- Paolo Scavino
- Piero Busso
- Pira Chiara Boschis
- Principiano Ferdinando
- Produttori del Barbaresco
- Roagna I Paglieri
- Roberto Voerzio
- Scarzello
- Vietti
- Sardegna
- Calabria
-
Veneto
-
- Portogallo
- Spagna
- Germania
- Organic wine
- Biodynamic
- Naturale
- Triple A
- Orange Wine
- Magnum
- Doppio Magnum
- TASTING BOX
- Vini da Dessert
- EVO Oil
- BALSAMIC VINEGAR
- Ceramic
- With case or wooden case
-
- Wine Room
List of products by brand Didier Daguenau
Didier Dagueneau was a cult winemaker known throughout the world: the pioneer who paved the way for modern quality and prestigious viticulture in the Loire Valley. Endowed with a profound and anti-conventional winemaking culture, Didier has given life, starting from his vineyards located in the Pouilly Fumé appellation, to expressions of Sauvignon considered among the best in the world. Today his business is carried out with great competence by his sons Louis-Benjamin and Charlotte, heirs of a domaine that has become a monument of French wine.
The Dagueneau domaine consists of a 12-hectare vineyard in the village of Saint Andelain, managed with great care and perfectionism according to the practices developed by Didier: very low yields, biodynamic practices and multiple harvests. The management of the vineyard reflects the spirit of the founder, who loved to repeat: "I strive to take care of my vineyard as if it were a work of art". At one time these ideas were considered absurd and Didier was accused of chasing impossible quality standards, but today, tasting his wines, we can understand how only from a meticulous and artistic sensitivity could great wines be born.
Dagueneau wines are born from cuvées developed with great attention and experimental aptitudes that include pre-fermentation maceration, alcoholic fermentation in barrique or steel without malolactic fermentation and long stops on the yeasts. These are wines of great aromatic intensity, which know how to combine delicacy, fullness and complexity with wonderful balance: wines of great charm and poignant lyricism, capable of moving, of making the strings of emotion vibrate.